Hair.dk Danmarks bedste hår og mode portal
arrow
dotted_line

banner


dotted_line


Australiensiska hårvårdsprodukter med allt från vårdande produkter till unika produkter för extrem hårstyling.

Revlon Professional är en stor internationell producent av hårprodukter. Revlon kännetecknas av hög kvalitet och ”value for money”.

American Crew är marknadsledare inom hårvax. American Crew erbjuder en professionell serie av exklusiva vax till män och varumärkets passion ligger i deras engagemang till groomingprodukter.

NIOXINs hårvårdsserie behandlar huvudbottnen och hårstråt samt optimerar dermed hårets tjocklek.

Schwarzkopf har flera olika produktserier inom hårvård, styling och till olika hårtyper och problem.

Redken är kända för sin omfattande kunskap om hårets struktur, som har baseras på flera decennier av vetenskaplig forskning och utveckling.

Maria Nila Stockholm erbjuder lyxig färgvård till frisörer i hela världen. Allting framställs i fabriken belägen i Sverige.

Framesi är en italiensk producent av unika hårvårdsprodukter. Produkterna skapas som en kombination av italienska traditioner och avancerad teknik.

Alterna är ett av marknadens lyxigaste hårvårds- och stylingvarumärken.

d:fi är en produktserie som komplimenterar det oförutsägbarta modet som ständigt förändras.

Orofluido är lyxiga och läckra produkter för vård av ditt hår.

KC Professional finns hos Headbrands Sverige.

Goregous finns hos Headbrands Sverige

Bella Nova finns hos Headbrands Sverige.

1983 skapade den japanska make-up artisten märket Shu Uemura som sedan expanderade internationellt inom tre olika produktområden: make-up, hudvård och professionella accessoarer.

If you love your haircolour, choose no other.

Dreadheads förhandlar allt för dig som har eller önskar att få dreadlocks.

Pungvax från Dick Johnson. En superpopulär och viral produkt! Pungvax är en rolig produkt, men inte ändå en vits.

Provexin®A100HF gel innehåller ämnen som skapar gynnsamma tillväxtbetingelser vid håravfall som beror på androgen alopeci. Provexin®A100HF innehåller 1,5-pentanediol som genom att öka vattenhalten i det yttersta hudlagret fungerar som ett lösningsmedel för ämnen som kan blockera hårsäcken, bland annat döda hudceller och talg som utsöndras från körtlar i hårsäcken. Provexin®A100HF innehåller också näringsämnen som bidrar till förbättra förutsättningarna för hårtillväxt.


 
Expert frågan  

Tipsa en vän

Få långt hår

hej! jag undrar hur jag ska få mitt hår växa längre jag plattar håret rätt mycket för annars typ står det upp och så jag kan verkligen inte låta bli att platta mitt hår för jag vill ha det snyggt men det sliter ju väldigt mycket och jag måste gå och klippa mig ofta jag gör det uppklippt men det blir bara kortare och kortare för var gång snälla kan du hjälpa mig jag vill verkligen ha långt hår och vill försöka göra mittt hår platt utan att använda plattång tacksam för svar



Hej!



För att ett hår ska kunna växa, finns det flera saker att tänka på, både utifrån och innifrån.

Väldigt vikigt att man äter bra, får i sig ordentligt med protein, vitaminer och bra fetter. (Om man inte äter ordentligt finns det inte näring över till håret, så det orkar växa)

Det yttre slitaget är kanske det som du själv märkt av.

Jag anser att med en BRA plattång, av 100% keramik tex CHI från Farouk, så är slitaget inte så farligt om du använder den på rätt sätt. Se till att ha shampo, balsam och inpackning som vårdar håret. Min favorit är CHI Nourishing. Innan du fönar och plattar håret är det bra att ha i silkesdroppar. (Inte silikon) Har du ett fintrådigt hår kan jag rekommendera BIOSILK Silk Therapy, för grövre eller rejält trasigt hår är CHI Silk Infusion den bästa. Silket och CHI-plattången har räddat många hår som man först trodde skulle behöva klippas av. Keramiken i CHI-plattången samarbetar med silkesdropparna, så den pressar in silket djupare i håret och ger extra vård.

En till sak som är viktig att tänka på är hur du plattar håret. Även om du har fantastiska verktyg och produkter så kommer det inte hjälpa om du är för hårdhänt med håret. Var noga att kamma varje passé så hårstråna ligger i samma riktning innan du plattar.

Var också väldigt försiktig med håret när det är vått.

Ett vått hår är mycket känsligare en ett torrt hår. När du tvättat det får du krama och pressa ur vattnet med en handduk. Inte ruffsa och gnugga! När du sedan ska borsta det får du börja nere i topparna och arbeta dig uppåt. Slit aldrig med borsten om det blir en tova.



Nu fick du en massa info som du kanske redan visste, men hoppas något kommer till nytta. Har du ytterligare frågor är du välkommen att maila igen!

(om du inte hittar produkterna jag nämnde hos din frisör så finns både CHI och Biosilk på lyko.se. Även nelly. se samt Åhléns och Kicks har Biosilk-produkter)



Ha en härlig dag!

Jessica
Expert frågan
Jessica Davinski

Jessica Davinski

Jessica Davinski är tekniker på Farouk Systems och ansvarig för deras vidareutbildningskurser. Hon har ett enormt intresse för hår och make-up.



style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-0364341557309938"
data-ad-slot="1072593384"
data-ad-format="auto"
data-full-width-responsive="true">




Jessica jobbar kontinuerligt med stora projekt inom Svensk showbusiness. Nyligen har hon varit på Dansens Hus i Stockholm där hon arbetat med bl.a. Svansjön. Jessica är en del av Farouk Systems Europateam och hänger gång på gång med på frisörbranschens största events. Utöver detta har Jessica arbetat en del för SVT där hon hjälpt till med plåtningar inför årets Melodifestival. ”Jag tycker det är kul med utmaningar och jag brinner verkligen för mitt jobb”.

Jessica är expertpanelens senaste tillskott och har bred kunskap inom hår, smink och styling. Hon svarar gärna på dina frågor och funderingar inom stylist- och hårbranschen. 



 



Fråga din egen expert Klicka här




















Email
lösenord
Kom ihåg lösenord
Namn
Email


Här kan du fråga och få svar om hår och skönhet
Mats Ingers
Mats Ingers
Hår Expert
Fråga
Jessica Davinski
Jessica Davinski
Hår Expert
Fråga

 
VIVIVIVIVVIVI