Hair.dk Danmarks bedste hår og mode portal
arrow
dotted_line

banner


dotted_line


L’Oréal Professionel kombinerar sin passion för mode med banbrytande teknologi för att kunna erbjuda dig en rad högt utvecklade produkter som tillfredställer dina behov.

Kérastase är förstklassig lyxig hårvård när den är som bäst, och sedan 1964 har L'Oreal Advanced Research valt den mest avancerade tekniken till Kérastase Collection.

TIGI strävar efter att överträffa förväntningarna och samtidigt bekräfta vilka de är. Bed Head är till för de trendiga, nyskapande och unga, Catwalk är till för de klassiska, eleganta, stilrena och S-faktor, som är en lyxhårvårdsserie.

Sebastian har åtskilliga hårvårds- och stylingprodukter till olika hårtyper, personligheter och behov.

Farouk Systems fantastiska hårvårdsprodukter är baserat på silkesproteiner från silkeslarvens kokonger. Biosilk erbjuder en komplett rad av produkter till alla hårtyper och behov, som rensar, vårdar och stylar.

Farouk Systems fantastiska hårvårdsprodukter är baserat på silkesproteiner från silkeslarvens kokonger. 
CHI har hårvårds- och stylingprodukter till alla hårtyper och hårfärger.

Med Sassoon Professional har Sassoon Creative Team utvecklat en holistisk serie av hårvårds- och stylingprodukter som lever upp till Sassoons filosofi om att arbeta med hår i dets naturliga tillstånd,

Label.m är Toni & Guy’s prestigefyllda serie som utvecklats uteslutande av Toni & Guy’s Artistic team i London. Label.m = Mascolo, som är Toni & Guy’s efternamn!

Australiensiska hårvårdsprodukter med allt från vårdande produkter till unika produkter för extrem hårstyling.

Revlon Professional är en stor internationell producent av hårprodukter. Revlon kännetecknas av hög kvalitet och ”value for money”.

American Crew är marknadsledare inom hårvax. American Crew erbjuder en professionell serie av exklusiva vax till män och varumärkets passion ligger i deras engagemang till groomingprodukter.

NIOXINs hårvårdsserie behandlar huvudbottnen och hårstråt samt optimerar dermed hårets tjocklek.

Schwarzkopf har flera olika produktserier inom hårvård, styling och till olika hårtyper och problem.

Redken är kända för sin omfattande kunskap om hårets struktur, som har baseras på flera decennier av vetenskaplig forskning och utveckling.

Maria Nila Stockholm erbjuder lyxig färgvård till frisörer i hela världen. Allting framställs i fabriken belägen i Sverige.

Framesi är en italiensk producent av unika hårvårdsprodukter. Produkterna skapas som en kombination av italienska traditioner och avancerad teknik.

d:fi är en produktserie som komplimenterar det oförutsägbarta modet som ständigt förändras.

Orofluido är lyxiga och läckra produkter för vård av ditt hår.

KC Professional finns hos Headbrands Sverige.

Goregous finns hos Headbrands Sverige

Bella Nova finns hos Headbrands Sverige.

If you love your haircolour, choose no other.

Dreadheads förhandlar allt för dig som har eller önskar att få dreadlocks.

Pungvax från Dick Johnson. En superpopulär och viral produkt! Pungvax är en rolig produkt, men inte ändå en vits.03-24-2014 08:31 Læs artiklen på Dansk 
Tips till extensions av äkta hår

Tips till extensions av äkta hår

Extensions kan fås i flera olika längder, därger och former. Utöver det kan man välja mellan äkta och oäkta hår som skall vårdas och behandlas på olika vis. I denna artikel får du gode råd och tips till vad du får och inte får göra med extensions gjort av riktigt hår samt hur du skall vårda det.

Användning av värmestylingredskap
Plattjärn, locktänger och hårfönar är numera en del av var kvinnas badrum. Lyckligtvis behöver de inte slängas iväg bara för att du använder extentions - i vart fall inte så länge håret är äkta. Du skall däremot vara försiktig vid lederna, alltså den punkt där dina extensions är fastsatta i ditt eget hår. Detta kan kräva lite övning. När du torkar håret skall du starta med rötterna och därefter längre ut till topparna. Var uppmärksam på att skruva ned värmen lite och håll gärna apparaten ca 20 cm. från håret.

Vård av extensions
Extensions av äkta hår är inte en billig affär. Därför rekommenderas det att du kommer ihåg att vårda dem så attt du får glödje av dem så lång tid som möjligt.

Precis som ditt eget hår kräver dina extensions också fukt. Därför kan det vara en bra idé att skämma bort håret med en kur ca. varannan vecka eller efter behov för att hålla håret friskt, fuktigt och blankt. Därutöver är det viktigt att använda hårprodukter som är tänkta att användas till din hårtyp (alternativt produkter som är speciellt framtagna för löshår). Överväg att lägga ner lite extra tid och pengar på dina hårprodukter efter det attt du köpt dina extensions - det kan betala sig i längden.

Tvätt och borstning
Eftersom appliceringsmöjligheterna för extensions är många, finns det flera olika procedurer för hur man skall tvätta håret. Om löshåret är permanent fastgjort till ditt eget hår skall du göra följande:

 • Borsta genom håret före tvätt
 • Fördela schampot i hela håret från huvudbottnen och ner till spetsarna. Undvik dock att massera in schampot i huvudbottnen så att du inte risikerar att en massa rester sätter sig fast i rötterna.
 • Skölj nu genom håret grundligt tills du är säker på att allt schampo är ute
 • Använd en conditioner i topparna, starta ca 8 cm. från hårbottnen och skölj därefter med vatten.
 • Lägg försiktigt en handduk om håret som kan suga upp vattnet. Undvik dock att göra en turban då denna kan medföra att det dras för mycket i håret samt att håret blir okontrollerbart.
 • Kamma försiktigt genom håret med fingrarna innan du använder en borste (gärna en som är specialanpassad för löshår)
 • Kamma håret nerifrån och rör dig långsamt och försiktigt upp mot huvudbottnen.

Om du använder clip-on extensions gör du iställlet detta:

 • Starta med att ta ut dem ur håret och fyll upp en balja med ljummet vatten
 • Skumma upp lite schampo och lägg i dina extensions. Se till att "clip"en inte åker med ner i vatttnet.
 • När de har legat där i 3-5 minuters tid skall du skölja det grundligt tills allt schampo är ute
 • Fortsätt med samma procedur med balsam/conditioner, om du önskar att vårda dina extensions lite extra
 • När du skall torka dina clip-on extensions skall de läggas på tork. Du får varken torka dem med fön, handduk eller hänga upp dem då det kan få löshåret att se slappt ut.

För att undgå att håret krullar ihop sig kan det vara ett bra råd att fläta det innan du går i säng.

Färgning av extensions
Om du plötsligt tycker att dina extensions behöver förnyelse i form av färgning är det otroligt viktigt att veta allt om hårets struktur och uppsättning. Därför rekommenderas det alltid att kontakta din frisör om råd och tips innan du gör något. Din frisör kan vägleda dig och hjälpa dig hur du kan gå tillväga. Om du sätter igång med hemmafärgning kan det resultera i att dina extensions förstörs då de kan vara behandlade med medel som inte tål färg etc.

Rating
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
Artikel inte betygsatt ann - Klicka på det antal stjärnor du tycker att artikeln borde ha

Tipsa en vän     Kommentar / Betyg
 
 Trudes Frisörer i Hudiksvall

Välkommen till ett välutbildat gäng frisörer som erbjuder dig det senaste inom hår. Hos oss hittar du även stans största frisörshop med alla kända produktmärken. Du hittar oss i Gallerian Guldsmeden där vi alltid har massor av erbjudanden till dig.
Välkommen till ett välutbildat gäng frisörer som erbjuder dig det senaste inom hår. Hos os...
Læs mere
Urval av artiklar från brevlådan

Extensions till dreads?

Hej! Jag har funderat på dreads och har några frågor. Hur långt hår behöver man ha för att kunna göra dreadslock extensions, och var kan man göra dessa? Jag har just nu ganska långt hår fram på huvudet, men bak i nacken är det endast ca 5 cm.
Läs mer

Få tillbaka blont hår efter mörkare färgning

Hej ! igår färgade jag mitt hår från blondt till brunt, men jag blev inte alls nöjd, det blev för mörk färg.vad ska jag göra för att få tillbaka mitt blonda så snabbt som möjligt ?? första bilden är innan färgningen, den andra är efter.skulle verkligen göra allt för att få det blondt igen..
Läs merHej Mitt hår går av och verkar även tappa de från rot. Mycke kluvna hårtoppar och torrt osv. Håret som gått av är jätteflygigt och "skruvar" (inte rakt) sig. Ändå har jag klippt/toppat håret var 6-12 vecka. Har ätit silica i över 2 år. Har slutat färga/tona håret för några månader sedan. Fönar nästan aldrig håret längre och tvättar det varannan dag. Har haft riktigt fint och bra hår förut. Tror själv att det kanske kan bero på medicin. Äter prednisolon (kortison) och puri-nethol mot AIH (immunförsvaret går på min lever)och har gjort i 2,5 år. Har provat en massa olika dyra shampon, balsam, inpackningar, proteinspray etc. Min hårtyp är tunna strån men tjockt å glänsande normalt. Nu ser det risigt, torrt, glanslöst ut, och de som gått av är flygigt och står ut. Ju längre ut i topparna, ju tunnare är det. Har jämnlångt till axlarna, fast de syns inte då de e så mycke som gått av till en massa olika längder.... Det känns jättejobbigt och vet inte vad jag ska ta mig till? Tacksam för svar Ulrika 37 år
Läs merHejsan jag ska snart till frisören där vill jag gärna färga eller blondera mitt hår jag är 12år gammal och jag undrar då om det är tillåtet att de färgar mitt hår kommer de säga jag är för ung. Eller finns det någon sorts lag som säger man inte får färga i min ålder?
Läs mer
Email
lösenord
Kom ihåg lösenord
Omröstning

Har du provat balayage?
Ja flera gånger
Ja en gång
Nej men vill prova
Nej inte intresserad
Vad är balayage?

Namn
EmailHär kan du fråga och få svar om hår och skönhet
Mats Ingers
Mats Ingers
Hår Expert
Fråga
Jessica Davinski
Jessica Davinski
Hår Expert
Fråga

 
VIVIVIVIVVIVI