Hair.dk Danmarks bedste hår og mode portal
arrow
dotted_line

banner


dotted_line


L’Oréal Professionel kombinerar sin passion för mode med banbrytande teknologi för att kunna erbjuda dig en rad högt utvecklade produkter som tillfredställer dina behov.

Maria Nila är ett av marknadens mest skonsamma hårvårdskoncept, utvecklat i tätt samarbete med frisörer i hela Skandinavien och utvecklat efter den senaste teknologin för skonsam hårvård och styling.

Sebastian har åtskilliga hårvårds- och stylingprodukter till olika hårtyper, personligheter och behov.

Farouk Systems fantastiska hårvårdsprodukter är baserat på silkesproteiner från silkeslarvens kokonger. Biosilk erbjuder en komplett rad av produkter till alla hårtyper och behov, som rensar, vårdar och stylar.

Med Sassoon Professional har Sassoon Creative Team utvecklat en holistisk serie av hårvårds- och stylingprodukter som lever upp till Sassoons filosofi om att arbeta med hår i dets naturliga tillstånd,

HH Simonsen har omfattande erfarenhet inom frisörbranschen och levererar en mängd olika produkter till frisörsalonger, dessutom har de också gjort vissa produkter till konsumenter.

Keune har en lång rad produkter till vård och styling av hår. För att uppnå ett optimalt resultat är det viktigt att man kombinerar en färgning eller permanentning med rätt produkt.

Osmo är en hårvårds- och stylingkollektion från England, som erbjuder något nytt. Kontroversiellt, samrt, vilt, naturligt, vad du än vill ha så har Osmo Essence det du har användning av för att skapa vad du vill, och du blir snabbt beroende av dem.

GHD är förmodligen mest känt för sina fantastiska stylingjärn. Men förutom stylingjärn i flera olika storlekar som kan läsa om här, har GHD också ett antal hårvård- och stylingprodukter.

Label.m är Toni & Guy’s prestigefyllda serie som utvecklats uteslutande av Toni & Guy’s Artistic team i London. Label.m = Mascolo, som är Toni & Guy’s efternamn!

Pureology, en ny generation av vård till färgbehandlat hår. Brandet är nr. 1 i USA, utvecklat speciellt för experter inom hårfärgning

Alterna har varit en pionjär inom kategorin lyxig hårvård i många år. Alterna erbjuder state-of-the-art formler och har satt standarden i industrin sedan 1997.

Revlon Professional är en stor internationell producent av hårprodukter. Revlon kännetecknas av hög kvalitet och ”value for money”.

American Crew är marknadsledare inom hårvax. American Crew erbjuder en professionell serie av exklusiva vax till män och varumärkets passion ligger i deras engagemang till groomingprodukter.

NIOXINs hårvårdsserie behandlar huvudbottnen och hårstråt samt optimerar dermed hårets tjocklek.

Schwarzkopf har flera olika produktserier inom hårvård, styling och till olika hårtyper och problem.

Redken är kända för sin omfattande kunskap om hårets struktur, som har baseras på flera decennier av vetenskaplig forskning och utveckling.

Goldwell är en av de ledande aktörerna på den professionella hårvårdsmarknaden i Sverige.

KMS California utvecklar professionella hårvårdsprodukter av högsta kvalitet för att berika och förenkla livet för frisörer och deras kunde

Framesi är en italiensk producent av unika hårvårdsprodukter. Produkterna skapas som en kombination av italienska traditioner och avancerad teknik.

d:fi är en produktserie som komplimenterar det oförutsägbarta modet som ständigt förändras.

KC Professional finns hos Headbrands Sverige.

Bella Nova finns hos Headbrands Sverige.

1983 skapade den japanska make-up artisten märket Shu Uemura som sedan expanderade internationellt inom tre olika produktområden: make-up, hudvård och professionella accessoarer.09-18-2018 14:32 Læs artiklen på Dansk 
Höstens hetaste makeuptrender

Höstens hetaste makeuptrender

Hösten 2018 står för dörren och vi längtar efter en ny säsong med nya trender. Vi träffade Mia Högfeldt, en av Sveriges främsta makeupartister, för att ta tempen på höstens största makeuptrender.


Ögon och läppar i fokus. Röda läppar och eyeliner som sticker ut är några av de stora makeuptrenderna i höst.Ögon och läppar i fokus. Röda läppar och eyeliner som sticker ut är några av de stora makeuptrenderna i höst.

Makeupartisten Mia Högfeldt har många järn i elden. Just nu är hon aktuell med ny webbkurs för Damernas Värld, en ny pod och Youtube-kanal där hon pratar med kända kvinnor om vad skönhet är för dem samtidigt som hon skriver på sin andra bok om makeup. Hon har snart 30 års erfarenhet av yrket och håller sig ständigt uppdaterad på de senaste makeuptrenderna.

Naturligt och fräscht i höst

I höst hämtar Mia inspiration från modevarumärken som Chanel, Isabel Marant och Temperley London. Hon menar att det speciella med denna höst är att det inte känns som höst utan mer som sommar.

– Brons, naturligt med mycket lyster och naken hud känns väldigt sommarrelaterat, men det tilltalar mig även i höst. Tom Pecheut gjorde mjuka ansikten med bronstoner på både ögonlock och kinder. Det är väldigt användbart och lättapplicerat, ingen svår teknik krävs. Vi är vana vid plommontoner och andra djupa, tyngre färger inför hösten men mina ögon ser ett ansikte fräschast ut om man inte påtagligt ser sminket. säger Mia.


Brons på runt ögonen och på kinderna ger ett naturligt uttryck och lyster.Brons på runt ögonen och på kinderna ger ett naturligt uttryck och lyster.

Ögon och läppar i fokus

Med en mjuk, naturlig makeup kan ögon och läppar stå mer i fokus och de stora modehusens visningar vittnar om att det är precis det som sker framöver.

– Det vi såg på visningarna i form av eyeliner i grafiska linjer som inte är där för att förstärka fransroten utan ge en lite skruvad känsla, som hos bland andra Gucci, Jeremy Scott eller Dior kommer inte att anammas av många. Däremot tror jag att den eyeliner vi såg på Roberto Cavallis visning, sotig och endast under ögat, var väldigt effektfullt och kommer att inspirera, säger Mia.

De röda läpparna är en av Mias stora favoriter, en trend som är här för att stanna. De syntes i olika former och varianter på flera av säsongens mest tongivande visningar. Från matta till blanka med skarpa perfekta konturer som hos Bluemarine, mjuka med en nästan ojämn läppform som hos Max Mara eller hombre som hos Helmut Lang.

En annan trend som Mia älskar är att ögonbrynen är tillbaka, igen. Den här gången ligger fokus på bryn som borstas och formas istället för att lägga extra färg på huden.

– Ett tips till alla som vill fylla i brynen för att skapa karaktär är Lashfoods gel med fibrer som ger definierade bryn. Den är enkel att använda och finns i nyanser från blond till mörk. Jag använder dark brunette fast jag är gråhårig. Annars har Yves Rocher kanonbra ögonbrynspennor som har lyckats pricka in perfekta färger för bryn. 


– Brons, naturligt med mycket lyster och naken hud känns väldigt sommarrelaterat, men det tilltalar mig även i höst, säger Mia.– Brons, naturligt med mycket lyster och naken hud känns väldigt sommarrelaterat, men det tilltalar mig även i höst, säger Mia.

Mias bästa tips för att lyckas med makeupen

Mia ser fram emot hösten och kommer, som hon alltid har gjort, fortsätta jobba med att ”sminka fram, inte över” när hon lägger en makeup. Redan nu längtar hon efter att få svinga penslarna och inspirera kvinnor till att bestämma över sina egna ansikten. Enligt Mia är en lyckad makeup just när man utgår från personen som ska bära sminket, samt anpassar den efter tillfället. Hudvården bör balansera huden så att makeupen får en bra grund att byggas på.

– Jag älskar när hud känns som hud och därför tycker jag mycket om när den känns naken, oavsett om du är naturlig eller sminkad så tycker jag om när det känns levande. Framhäv det du tycker bäst om hos dig själv oavsett om det är ögon, bryn eller mun. Då äger du verkligen din makeup. Less is more gäller i min värld när det handlar om huden. Då känns det både roligare och man kommer undan med mer extremt på ögon och läppar eller bryn, tipsar Mia.


Borstade bryn – ögonbrynen är fortfarande i fokus men uttrycket ska vara borstat, istället för målat.Borstade bryn – ögonbrynen är fortfarande i fokus men uttrycket ska vara borstat, istället för målat.

Läpparna behöver hon ibland inte alls lägga färg på utan efter applicerad bas tar hon och ”tvättar” bort underlagskräm med cerat på en bomullspinne och då framträder läppen mycket bättre.

– Oftast frågar kvinnor vilken fantastiskt fin färg jag har använt. När jag då avslöjar att det är deras helt naturliga tror de mig ibland inte. Jag har länge använt mig av knepet att jobba utifrån istället för inifrån för att få en mer markant tydlig läpp utan att använda stark färg. Det har jag gjort med hudtonad läppenna utanför den naturliga konturen för att få läppen att framträda mer, berättar Mia.

Text: Hanna Cronsjö

Rating
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
Artikel inte betygsatt ann - Klicka på det antal stjärnor du tycker att artikeln borde ha

Tipsa en vän     Kommentar / Betyg


Urval av artiklar från brevlådanHej, håller på att spara till långt hår men det verka stanna när det når axlarna...använder kerastases produkter o gör inpackningar varje vecka klipper topparna var 8de vecka men inget händer..har du ngn ide på vad jag ska göra???
Läs mer

Vilken slingfärg

Hej Linda! Jag har kort väääldigt tjockt hår, mycket virvlar och hår som gärna vill ligga framåt(helt ok) när jag är riktigt riktigt kortklippt. Brukar ha lite "busig frisyr. Nyligen färgats i rödbrun nyans . Nu tänkte jag gå till frissan och färga och lägga i lite slingor. Jag är ngt. avlång i ansiktsformen, olivfärgad hy, mörkbruna ögon och funderar lite över om jag ska färga det mörkt(brukar ha det), men vad ska jag välja i slingfärg. Vad är inne? Vad kan du ge för tips/råd? Jag vill få lite liv i det hela. Ska gifta mig i maj och vill göra ett litet prov när det gäller håret redan nu. Har aldrig gjort sådant här hos frissan, bara färgat själv. Tack på förhand!
Läs mer

Hårfärg - naturlig färg - hår längde

Har tittat runt lite i brevlådan, men jag verkar inte kunna hitta ett svar på min fråga. Jag har färgat mitt hår i ca 5 år nu, men vill prova att få min naturliga hårfärg igen. Så min fråga till er är: Kan du på ett eller annat sätt få fram färgen igen, och hur? Kan man räkna med att en naturlig hårfärg är densamma som innan man började färga håret eller kan hårfärgningsmedlet ha påverkat min egen naturliga hårfärg? Och slutligen, är det sant att det ligger i generna hur långt ens hår kan bli? För jag har skulderlångt lockigt hår som slits lätt, och vill ha det riktigt långt. Hoppas att ni kan svara på mina frågor :-)
Läs merHej! Jag är en 58-årig damfrisör.Jag jobbar fortfarande, men inte så mycket med färg. Andvänder mig dock av Keunes färger när jag har färgkunder. Min fråga gäller mitt eget hår. Jag har halv-långt (råttfärgat)hår med obetydligt gråa inslag,som jag varierar både uppsatt o. utsläppt.Har under ett antal år tillbaka färgat och gjort slingor på håret. Efter ett år tilbaka har jag låtit mitt hår vilat eftersom det blivit slitet. Nu är all färg borta. MEN, jag tycker inte jag har någon stadga i mitt hår. Funderar nu på att ljusa upp håret med lite slingor igen.Jag tänkte inte blondera sligor, utan. UNDRAR om jag skulle kunna använda mig av någon av Keunes ljusa färger. I så fall vilken el. vilka. Jag passar och gillar bäst kalla färger. Vilket väte ska man i så fall använda? El. kanske du har någon annan ide??? Tacksam för svar MVH// Margaret
Läs mer
Email
lösenord
Kom ihåg lösenord
Omröstning

Har du haft hårextensions?
Nej inte intresserad
Nej men vill gärna
Ja en gång
Ja flera gånger
Har det alltid

Namn
EmailHär kan du fråga och få svar om hår och skönhet
Jessica Davinski
Jessica Davinski
Hår Expert
Fråga
Mats Ingers
Mats Ingers
Hår Expert
Fråga

 
VIVIVIVIVVIVI