Hair.dk Danmarks bedste hår og mode portal
arrow
dotted_line

banner


dotted_line


Australiensiska hårvårdsprodukter med allt från vårdande produkter till unika produkter för extrem hårstyling.

Revlon Professional är en stor internationell producent av hårprodukter. Revlon kännetecknas av hög kvalitet och ”value for money”.

American Crew är marknadsledare inom hårvax. American Crew erbjuder en professionell serie av exklusiva vax till män och varumärkets passion ligger i deras engagemang till groomingprodukter.

NIOXINs hårvårdsserie behandlar huvudbottnen och hårstråt samt optimerar dermed hårets tjocklek.

Schwarzkopf har flera olika produktserier inom hårvård, styling och till olika hårtyper och problem.

Redken är kända för sin omfattande kunskap om hårets struktur, som har baseras på flera decennier av vetenskaplig forskning och utveckling.

Maria Nila Stockholm erbjuder lyxig färgvård till frisörer i hela världen. Allting framställs i fabriken belägen i Sverige.

Framesi är en italiensk producent av unika hårvårdsprodukter. Produkterna skapas som en kombination av italienska traditioner och avancerad teknik.

Alterna är ett av marknadens lyxigaste hårvårds- och stylingvarumärken.

d:fi är en produktserie som komplimenterar det oförutsägbarta modet som ständigt förändras.

Orofluido är lyxiga och läckra produkter för vård av ditt hår.

KC Professional finns hos Headbrands Sverige.

Goregous finns hos Headbrands Sverige

Bella Nova finns hos Headbrands Sverige.

1983 skapade den japanska make-up artisten märket Shu Uemura som sedan expanderade internationellt inom tre olika produktområden: make-up, hudvård och professionella accessoarer.

If you love your haircolour, choose no other.

Dreadheads förhandlar allt för dig som har eller önskar att få dreadlocks.

Pungvax från Dick Johnson. En superpopulär och viral produkt! Pungvax är en rolig produkt, men inte ändå en vits.

Provexin®A100HF gel innehåller ämnen som skapar gynnsamma tillväxtbetingelser vid håravfall som beror på androgen alopeci. Provexin®A100HF innehåller 1,5-pentanediol som genom att öka vattenhalten i det yttersta hudlagret fungerar som ett lösningsmedel för ämnen som kan blockera hårsäcken, bland annat döda hudceller och talg som utsöndras från körtlar i hårsäcken. Provexin®A100HF innehåller också näringsämnen som bidrar till förbättra förutsättningarna för hårtillväxt.09-18-2018 14:32 Læs artiklen på Dansk 
Höstens hetaste makeuptrender

Höstens hetaste makeuptrender

Hösten 2018 står för dörren och vi längtar efter en ny säsong med nya trender. Vi träffade Mia Högfeldt, en av Sveriges främsta makeupartister, för att ta tempen på höstens största makeuptrender.


Ögon och läppar i fokus. Röda läppar och eyeliner som sticker ut är några av de stora makeuptrenderna i höst.Ögon och läppar i fokus. Röda läppar och eyeliner som sticker ut är några av de stora makeuptrenderna i höst.

Makeupartisten Mia Högfeldt har många järn i elden. Just nu är hon aktuell med ny webbkurs för Damernas Värld, en ny pod och Youtube-kanal där hon pratar med kända kvinnor om vad skönhet är för dem samtidigt som hon skriver på sin andra bok om makeup. Hon har snart 30 års erfarenhet av yrket och håller sig ständigt uppdaterad på de senaste makeuptrenderna.

Naturligt och fräscht i höst

I höst hämtar Mia inspiration från modevarumärken som Chanel, Isabel Marant och Temperley London. Hon menar att det speciella med denna höst är att det inte känns som höst utan mer som sommar.

– Brons, naturligt med mycket lyster och naken hud känns väldigt sommarrelaterat, men det tilltalar mig även i höst. Tom Pecheut gjorde mjuka ansikten med bronstoner på både ögonlock och kinder. Det är väldigt användbart och lättapplicerat, ingen svår teknik krävs. Vi är vana vid plommontoner och andra djupa, tyngre färger inför hösten men mina ögon ser ett ansikte fräschast ut om man inte påtagligt ser sminket. säger Mia.


Brons på runt ögonen och på kinderna ger ett naturligt uttryck och lyster.Brons på runt ögonen och på kinderna ger ett naturligt uttryck och lyster.

Ögon och läppar i fokus

Med en mjuk, naturlig makeup kan ögon och läppar stå mer i fokus och de stora modehusens visningar vittnar om att det är precis det som sker framöver.

– Det vi såg på visningarna i form av eyeliner i grafiska linjer som inte är där för att förstärka fransroten utan ge en lite skruvad känsla, som hos bland andra Gucci, Jeremy Scott eller Dior kommer inte att anammas av många. Däremot tror jag att den eyeliner vi såg på Roberto Cavallis visning, sotig och endast under ögat, var väldigt effektfullt och kommer att inspirera, säger Mia.

De röda läpparna är en av Mias stora favoriter, en trend som är här för att stanna. De syntes i olika former och varianter på flera av säsongens mest tongivande visningar. Från matta till blanka med skarpa perfekta konturer som hos Bluemarine, mjuka med en nästan ojämn läppform som hos Max Mara eller hombre som hos Helmut Lang.

En annan trend som Mia älskar är att ögonbrynen är tillbaka, igen. Den här gången ligger fokus på bryn som borstas och formas istället för att lägga extra färg på huden.

– Ett tips till alla som vill fylla i brynen för att skapa karaktär är Lashfoods gel med fibrer som ger definierade bryn. Den är enkel att använda och finns i nyanser från blond till mörk. Jag använder dark brunette fast jag är gråhårig. Annars har Yves Rocher kanonbra ögonbrynspennor som har lyckats pricka in perfekta färger för bryn. 


– Brons, naturligt med mycket lyster och naken hud känns väldigt sommarrelaterat, men det tilltalar mig även i höst, säger Mia.– Brons, naturligt med mycket lyster och naken hud känns väldigt sommarrelaterat, men det tilltalar mig även i höst, säger Mia.

Mias bästa tips för att lyckas med makeupen

Mia ser fram emot hösten och kommer, som hon alltid har gjort, fortsätta jobba med att ”sminka fram, inte över” när hon lägger en makeup. Redan nu längtar hon efter att få svinga penslarna och inspirera kvinnor till att bestämma över sina egna ansikten. Enligt Mia är en lyckad makeup just när man utgår från personen som ska bära sminket, samt anpassar den efter tillfället. Hudvården bör balansera huden så att makeupen får en bra grund att byggas på.

– Jag älskar när hud känns som hud och därför tycker jag mycket om när den känns naken, oavsett om du är naturlig eller sminkad så tycker jag om när det känns levande. Framhäv det du tycker bäst om hos dig själv oavsett om det är ögon, bryn eller mun. Då äger du verkligen din makeup. Less is more gäller i min värld när det handlar om huden. Då känns det både roligare och man kommer undan med mer extremt på ögon och läppar eller bryn, tipsar Mia.


Borstade bryn – ögonbrynen är fortfarande i fokus men uttrycket ska vara borstat, istället för målat.Borstade bryn – ögonbrynen är fortfarande i fokus men uttrycket ska vara borstat, istället för målat.

Läpparna behöver hon ibland inte alls lägga färg på utan efter applicerad bas tar hon och ”tvättar” bort underlagskräm med cerat på en bomullspinne och då framträder läppen mycket bättre.

– Oftast frågar kvinnor vilken fantastiskt fin färg jag har använt. När jag då avslöjar att det är deras helt naturliga tror de mig ibland inte. Jag har länge använt mig av knepet att jobba utifrån istället för inifrån för att få en mer markant tydlig läpp utan att använda stark färg. Det har jag gjort med hudtonad läppenna utanför den naturliga konturen för att få läppen att framträda mer, berättar Mia.

Text: Hanna Cronsjö

Rating
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
De färgade stjärnor anger betyg i denna artikel. Om du har en profil och har loggat in - kan du klicka på en stjärna och gi betyg som du tyckar är rätt
Artikel inte betygsatt ann - Klicka på det antal stjärnor du tycker att artikeln borde ha

Tipsa en vän     Kommentar / Betyg


Urval av artiklar från brevlådan

Albinohårstrån

Hej! Jag undrar hur det kommer sig att man kan få kritvita hårstrån i hårbottnen? Jag har väldigt mörk brunett hår och har upptäckt ett gäng med kritvita hårstrån. Jag är 20 år och upptäckte det första sånt hårstrå när jag va 15 ungefär, innan jag ens börjat färga mitt hår något. Jag undrar vad detta kan bero på för att det har blivit mer med åren och det börjar oroa mig. Jag pratade med en frisör en gång men jag tror inte hon förstod vad jag menade, för hon sa bara att man har alla färger i håret... Men om det finns helt vita hårstrån så tror jag att det är något som inte stämmer. Jag bifogar en bild där man ser 2 helt vita hårstrån.Tack på förhand!
Läs mer

Löshår

Hejsan! Jag undrar vad skillnaden är på be goregus hår och med "vanlig" hårförlägning?

Samt hur ser håret ut efter några veckor? jag har gjort hårförläggning innan men det blev inte bra såg efter några veckor vilket som var löshår och vilket som var mitt. Även om jag skötte håret som man skulle, visst jag betala också 2500 kr för allt.

Jag skulle vilja ha ett löshår som syns så lite som möjligt, vet ej vart jag ska gå i Stockholm samt vilken metod jag ska använda? Om ni kan ge mig tips i Stockholm?. Känns ibland att man bli lurad som kund ang hårets kvalite alla säger att det är jätte bra hår. Men jag kan inte se skillnad på dåligt el bra hår förlägning.Tack i förhand!MVH Emelie
Läs mer

Dölja tunnhårighet på hjässan

jaha då vet jag men jag är så tunnhårig uppe på hjässan så man ser min hårbotten hur ska jag göra för att dölja den jag har tjockare och längre hår i nacken och tunnare hår på sidorna hur ska jag göra för att håret att bli lika tjockt och långt på sidorna.
Läs mer

Okontrollerbart hår

Hej! Behöver tips om vad jag ska göra åt mitt hår som jag upplever som väldigt besvärligt att få fason på. Har fett hår, med självfall och konstiga virvlar framme i pannan. Detta sätter effektivt stopp för alla olika frisyrer jag har försökt med under åren... Virvlarna är värst för det går inte att komma tillrätta med dem oavsett vilken klippning jag har - och tro mig - jag har provat många! Plattångar ibland, men kommer liksom inte åt virvelfästet vid hårbotten, så det bara lägger sig konstigt i alla fall. Hjälp!
Läs mer
Email
lösenord
Kom ihåg lösenord
Omröstning

Har du haft hårextensions?
Nej inte intresserad
Nej men vill gärna
Ja en gång
Ja flera gånger
Har det alltid

Namn
EmailHär kan du fråga och få svar om hår och skönhet
Mats Ingers
Mats Ingers
Hår Expert
Fråga
Jessica Davinski
Jessica Davinski
Hår Expert
Fråga

 
VIVIVIVIVVIVI